Škola osobnog razoja

Tisuću uvida i sve sam to Ja.

Svaki pojedinac je kompleksna cjelina povezana sa svojom okolinom. Svaku organizaciju možemo promatrati kao cjeloviti sustav koji čine članovi tima. „Zdravstveno stanje“ organizacije povezano je osobnim stanjem svakog njezinog člana.

Osobni razvoj je cjeloživotno putovanje, nije destinacija. 

Što i kako?

Ova je Škola za sve koji su spremni na izlazak iz „zone sigurnosti“ u kojoj su svi odgovori predvidljivi, poznati i dostupni. 

Škola ima moto „Tisuću uvida i sve sam to ja“ kojim želimo poručiti vrijednost slobode, autentičnosti i prihvaćanja, bogatstvo raznolikosti i cjelovitosti. Znak Škole cvijet je maslačka kao simbol inspiracije, mijene, učenja, razvoja, sazrijevanja i slobode. U ovoj Školi poučavamo odmak od razumijevanja svijeta kroz naočale točno - netočno, „ja sam u pravu, ti nisi“, „to je dobro, ili to je loše“. Poučavamo i odmak od uspoređivanja koje uvijek doziva neku razinu tjeskobe. To je mjesto za one koji su otvoreni za suočavanje s nepoznatim o sebi i u sebi.  

LAO TSE

Putovanje od tisuću milja počinje prvim korakom.

particles bg

U ovoj Školi naglašavamo dostojanstvo koje nam omogućava pronaći sebe. Njegujemo osjećaj vlastite vrijednosti i težnju da postanemo nešto i netko. Njegujemo samospoznaju – što znam o sebi i kakav  odnos imamo o onome što znamo o sebi. 

Povezivanje s vlastitom unutarnjom odgovornošću, razvijen i zdrav osjećaj vlastite vrijednosti omogućavaju nam da živimo više u skladu sa svojim stvaralačkim nagonom, spontanošću i neposrednošću te da brže i smislenije putujemo put kreativnog pojedinca koji misli i ima svoj integritet. S obzirom da čovjek ima sposobnost učenja tijekom cijelog svog života, vjerujemo kako je ova Škola prilika za sve nas da napravimo jedan pomak s dosadašnjih uvjerenja, obrazaca poslušnosti i konformizma, na novi razvoj i kreativno oblikovanje sebe.

Voditeljice Škole

Školu vode Mirna Radošević Salveo CEE i Jadranka Delač Hrupelj, Creativa. 

Mirna Radošević je funkcionalno-operativna podrška projektu, a Jadranka Delač Hrupelj stručna podrška tijekom trajanja cijele Škole.

Jadranka i Mirna vode uvodni i završni dio svakog modula.

Mirna Radošević, voditeljica Škole

"Kao jedna od voditeljica Škole bit ću na usluzi polaznicima i podržavati ih u svim izazovnim situacijama u kojima se mogu naći tijekom njihovog osobnog iskustva na putovanju osobnog razvoja. Prema načelima dijeljenja, slušanja, povezivanja uma i srca voditi ću radionice na pojedinim modulima podržavajući polaznike da osvijeste svoju istinu i dobiju nove uvide kako bi polako mogli sve više prihvatiti sebe."

Sve u svemiru u tebi je. Od sebe zatraži sve.

Jadranka Delač Hrupelj, voditeljica Škole

"Moja uloga u Školi je uloga stručnog voditelja. Što znači da je moj posao izraditi idejni projekt škole, oblikovati cjeloviti opis Škole, uskladiti module i rad unutar svakog modula, izraditi komunikacijsku strategiju, uskladiti rad pojedinih edukatora s ciljevima Škole te voditi računa o razvojnim zadacima, prije i nakon svakog modula koje edukatori donesu i zadaju."