Škola osobnog razvoja – probudimo školarca u sebi 29.06.2022.

Saznajte više o Školi osobnog razvoja "Tisuću uvida i sve sam to ja!"

Škola!

Kada izgovorimo ovih pet slova, svatko od nas gotovo sigurno osjeti snažnu nostalgiju koja nas vraća u djetinstvo, neke davne i sretnije dane.

Dane kada smo usvajali nova znanja.
Dane kada smo emocionalno i socijalno rasli.
Dane kada smo znatiželjno propitkivali svijet i ljude oko sebe.
Dane kada smo ostvarivali svoje prve ljubavi.

U konačnici, dane kada smo učili i svakodnevno se razvijali.

Sada, nakon što smo probudili lijepe uspomene, vrijeme je da se vratimo u sadašnjost i da se zapitamo: “Kada smo kao odrasle osobe zadnji put naučili nešto novo?; Kada smo zadnji put odvojili vrijeme samo za sebe i za svoj osobni rast i razvoj?”

Kod najvećeg broja ljudi odgovori kao “ne sjećam se” ili “ne pamtim” nameću se sami od sebe. Razlozi su raznoliki i individualni, no većina nas ih može pronaći u vlastitim obvezama koje s godinama rastu i ostavljaju nam jako malo slobodnog vremena. Jer, vrijeme u kojem živimo i radimo je brže nego ikad.

I u toj brzini, koju nam nosi svaki novi dan, iza nas polako blijedi ona emocija i sjećanje na djetinstvo, iza sebe ostavljamo onog malog radoznalog školarca.


Kako probuditi školarca u sebi?

Obzirom da čovjek ima sposobnost učenja tijekom cijelog svog života, još uvijek nije kasno probuditi školarca u sebi. Možemo ponovno krenuti na novo osobno putovanje i učenje, možemo izaći iz kolotečine u kojoj se nalazimo - iz svoje zone sigurnosti u kojoj su svi odgovori predvidljivi i poznati.

Prepoznajući važnost osobnog razvoja svojih članova tima koji posljedično vodi i razvoju same organizacije, Salveo CEE je pokrenuo Školu osobnog razvoja kao jednu od dodanih vrijednosti i kao poklon svima koji žele koračati putem cjeloživotnog osobnog razvoja, a kako bi postali svjesniji sebe i svojih ponašanja te kako bi polako počeli sretnije i mirnije funkcionirati u svijetu.

Što je Škola osobnog razvoja?

Pod motom “Tisuću uvida i sve sam to ja“ škola nas podučava vrijednostima slobode, autentičnosti i prihvaćanja, bogatstva raznolikosti i cjelovitosti.

Školu temeljimo na iskustvu, refleksiji, introspekciji i kritičkom promišljanju. Pritom njegujemo dostojanstvo koje svakoj osobi pomaže pronaći sebe. Potiče se spoznaja vlastite vrijednosti i i povezivanje s vlastitom unutarnjom odgovornošću.

Ovo su vrijednosti na kojima se temelji škola i vrijednosti pomoću kojih svaki pojedinac ponovo može pronaći svoju kreativnosti i izgraditi svoj integritet, odnosno svoje autentično ja.

Prva generacija “školaraca”

Ponosni smo što je ovaj projekt od samog početka prepoznat i prihvaćen, kako među članovima tima Salveo grupe, tako i među poslovnom zajednicom i pojedincima.

Pod vodstvom savjetnice za razvoj i inovacije Salveo CEE Grupe Mirnom Radošević i generalnom direktoricom tvrtke Creativa d.o.o. Jadrankom Delač Hrupelj, prva generacija školaraca svoj razvojni put započela je 2019/2020. godine.

U tom periodu formalnog dijela školovanja, polaznici su kroz VI faza (modula) između ostaloga radili na razvoju:

 • samopouzdanja
 • talenata
 • potencijala
 • osobnog integriteta
 • unutarnje odgovornosti
 • zdrave osobnosti
 • vlastite vrijednosti
 • empatije
 • novih vještina
   

Iako su formalno svoju školu osobnog razvoja uspješno završili, škola je osnova cjeloživotnog osobnog razvoja, stoga možemo reći da je njihov pravi put tek započeo.

Njihove osobne priče i testimoniale predstavljat ćemo putem naše web stranice i ostalih online kanala, stoga vas pozivamo da nas pratite i dalje.

Poletite s nama

Za kraj vas ostavljamo s mišlju perzijskog filozofa Rumija i pozivamo vas da poletite zajedno s nama:

“Rođeni ste s potencijalom. Rođeni ste s dobrotom i povjerenjem. Rođeni ste s idealima i snovima. Rođeni ste s veličinom. Rođeni ste s krilima. Niste predviđeni za puzanje, stoga nemojte. Imate krila. Naučite ih koristiti i poletite.”