Znamo li što je feedback? 21.01.2022.

Postoji puno stranih riječi u našem jeziku koje nemaju odgovarajući prijevod, a jedna od tih je feedback.

Feedback je riječ koja igra značajnu ulogu u komunikaciji i koja izrazito utječe na kvalitetu odnosa među ljudima.

Znamo li što je  feedback?

Feedback je povratna informacija na neku situaciju ili ponašanje dobivena od neke osobe ili upućena od strane nas nekoj osobi ili grupi ljudi.

Feedback se koristi kao alat za poboljšavanje odnosa ili aktivnosti i rezultata, a može biti pozitivan i konstruktivan. Bez obzira koja je njegova priroda, svrha feedbacka uvijek treba služiti najvišem dobru pojedinca i organizacije.

Izazov kod konstruktivnog feedbacka je što ego pojedinca često teško prihvaća i daje konstruktivni feedback kao nešto što će osobi pomoći da raste i da se razvija te da unaprijedi svoje rezultate i poboljša aktivnosti.

Redovitom edukacijom, razmjenom iskustava i prakticiranjem davanja i primanja feedbacka nadrastamo sve izazove i otpore koje svatko od nas ima, no na našoj je osobnoj odgovornosti da ih osvijestimo i izađemo iz zone comforta.

U poslovnom okruženju proces primanja i davanja feedbacka usko je povezan s kulturom organizacije. Ako organizacija kao svoju vrijednost njeguje otvorenu komunikaciju, management će svojim primjerom kao i edukacijom poticati članove tima na prihvaćanje feedbacka kao važnog alata za razvoj organizacije. Pri tome je ključno da management autentično živi i prakticira kulturu feedbacka kako bi svojim primjerom potaknuo i inspirirao članove tima na djelovanje.

Feedback kao alat također povezuje članove tima i pozitivno utječe na motivaciju.

Njegovati kulturu feedbacka u organizaciji vrlo je zahtjevan i dugotrajan proces i svi trebaju biti svjesni da brza rješenja poboljšanja komunikacije ne postoje. Komunikacija je poput živog organizma koji se kontinuirano mijenja i kao takva zahtjeva da joj se posveti vrijeme i energija kako bi se njom moglo kvalitetno upravljati.

Iskustvo naše organizacije nam pokazuje kako je za zdravu kulturu feedbacka potrebno jasno definirati otvorenu komunikaciju kao jednu od temeljnih vrijednosti organizacije i transparentno opisati sva ponašanja vezana uz ovu vrijednost. Sve ovo pada u vodu ako doista dosljedno i autentično management organizacije i članovi tima ne žive ovu vrijednost i na dnevnoj bazi demonstriraju ponašanja poput pomnog slušanja, otvorenog primanja i davanja feedbacka, komuniciranja na najjednostavniji i najučinkovitiji način.

 

► Ako vas je ovaj tekst zainteresirao ili potaknuo na djelovanje te želite znati više o feedbacku i naučiti kako ga koristiti kao alat za razvoj i postizanje rezultata, slobodno nam se javite za ponudu na support@space2c.com.

 

Tajana Đulabić, Voditeljica ljudskih potencijala i poslovne administracije Salveo CEE Grupe i Mirna Radošević, Savjetnica za razvoj i inovacije Salveo CEE Grupe